Naša priča

MEDVJEDIĆI UPOZNAJU HRVATSKU:
OGULIN, JOSIPDOL, TOUNJ, SLUNJ, RAKOVICA I PLITVIČKA JEZERA

Medvjedić Goran i njegova sestrica Goranka, prije odlaska u zimski san, a u pratnji majke Gore kreću u novu avanturu. Nakon što su nas upoznali sa Gorskim kotarom, zatim Lipikom i lipicancima, medvjedići imaju novi cilj, posjetiti Gorinu sestru, medvjedicu Liku i njezinog sina, medvjedića Likana na Plitvičkim jezerima.

Strpljivo dočekavši proljeće da dođe u sve naše šume i proplanke, kreću u grad bajki…

Na svom putu upoznat će nas sa Ogulinom, Josipdolom, Tounjem, Rakovicom i Slunjem. Prirodne ljepote jezera Sabljaci, vodena bogatstva Rastoka i Primišljanske Mrežnice, podzemni svijet Baraćevih špilja i vještice s Kleka, čarobna su mjesta ovog dijela Hrvatske.

Medvjedići i dalje imaju velike planove. Žele upoznati ostatak Hrvatske, a možda posjete Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, dijelove Europe, naše more i otoke. I ova priča i putovanje se nastavljaju na novom, čarobno lijepom odredištu, Plitvičkim jezerima koja nestrpljivo očekujemo u nastavku priče…

A i na ovom putovanju stekli su nova poznanstva…

MARKO

Naša priča

Marko je suri orao kojega medvjedići susreću na svom putu i traže ga pomoć. Iako na prvi pogled svojm veličinom i pojavom izgleda zastrašujuće, on će samo naizgled prepasti medvjediće. Prijateljski nastrojen vinut će se u nebeske visine i prenijeti poruku medvjedici Liki veselu vijest o dolasku njene sestre Gore i medvjedića na Plitvička jezera.

FELIX

Felix je crvenokljuni labud kojega medvjedići upoznaju na “Ogulinskom moru”, jezeru Sabljaci. Kako su labudovi vrsni poznavatelji riba, a i radostan što će upoznati nove prijatelje, nudi im pomoć u upoznavanju jezera i jezerskog životinjskog. Felixova obitelj labudova svake jeseni sa sjevera doleti na jezero Sabljake, u svoj drugi dom. Uz labudove, dolete i mnogobrojna jata liski na jezero, tako da je na jezeru jako veselo i živo.

Naša priča